27 ℃

Schiphol kritisch over nieuwe staking bij NS: “Zo ga je niet met reizigers om”

Schiphol kritisch over nieuwe staking bij NS: “Zo ga je niet met reizigers om”
Foto: Tupungato / Shutterstock.com

Schiphol heeft geen goed woord over voor de nieuwe acties bij de NS. Het personeel van het spoorbedrijf wil vrijdag opnieuw gaan staken. Schiphol-directeur Dick Benschop vraagt zich af waarom het bij de NS nog steeds zo’n puinhoop is.

“Het vervoermiddel is anders, maar in principe doen we allebei hetzelfde. De NS vervoert mensen per spoor, wij vervoeren mensen door de lucht”, aldus de Schiphol-directeur. “Maar wat ik me dan afvraag: als wij op Schiphol zonder problemen duizenden mensen kunnen vervoeren, waarom lukt dat bij de NS dan niet?”

“Ik hoor verhalen over treinreizigers die uren op een perron staan te wachten. Het komt zelfs voor dat treinen helemaal niet rijden en mensen hun reis moeten omboeken. Ik vind dat werkelijk onacceptabel. Zo ga je niet met reizigers om”, aldus Benschop.

Schiphol reikt de NS de helpende hand om de organisatie op orde te krijgen: “Ik nodig de directie van de NS uit om eens een kijkje te nemen op onze luchthaven. Dan kunnen ze met eigen ogen zien hoe strak wij alles geregeld hebben”, aldus Benschop. “Heus, zo moeilijk is het niet. Ik weet uit ervaring dat een goede dienstverlening én tevreden personeel prima samengaan.”

 
Deel dit artikel: