18 ℃

Schiphol-directeur voortaan altijd als hologram aanwezig in de vertrekhal

Schiphol-directeur voortaan altijd als hologram aanwezig in de vertrekhal
Foto: TasfotoNL / Kurhan / Shutterstock.com

Het ziet er een beetje vreemd uit en volgens sommige medewerkers is het zelfs ronduit griezelig. Schiphol-directeur Dick Benschop is voortaan altijd op de luchthaven aanwezig. Natuurlijk niet in levenden lijve, maar als hologram.

Door personeelstekort heerst op Schiphol al wekenlang een grote chaos. Directeur Dick Benschop kreeg veel kritiek, omdat hij juist tijdens de chaos voortdurend afwezig was. Terwijl gestreste medewerkers wanhopig probeerden de drukte in goede banen te leiden, was directeur Benschop zelf op vakantie in Portugal.

“Dat ik er niet was, juist op het moment dat Schiphol mij nodig had, was natuurlijk niet goed”, erkent Benschop. “Maar ik heb ervan geleerd. Dankzij hypermoderne projectietechniek zal ik voortaan altijd een virtueel oogje in het zeil houden.”

Het hologram is gemaakt door Virtual LightFX, hetzelfde bedrijf dat ook de special effects voor de film Star Wars verzorgde. Door middel van 3D-projectoren wordt het hologram van Dick Benschop in de vertrekhal getoond. Daardoor lijkt het alsof Benschop op zijn werk is, terwijl hij in werkelijkheid gewoon op vakantie is, of met een bootje door de Haagse grachten vaart.

“Als directeur moet ik mijn personeel het goede voorbeeld geven. Als er crisis is op Schiphol, moet ik er zelf virtueel bij zijn. Met dit hologram kan dat. Het ziet er heel realistisch uit”, zegt Benschop trots.

Het hologram in de vertrekhal zal vanmiddag officieel worden onthuld. Via een videoverbinding vanuit Porto kijkt Benschop mee met de onthulling.

 
Deel dit artikel: