27 ℃

Schiphol ambitieus: “In 2032 gaat zestig procent van de vluchten door”

Schiphol ambitieus: “In 2032 gaat zestig procent van de vluchten door”
Foto: Henk Vrieselaar / Shutterstock.com

Schiphol heeft ambitieuze doelstellingen voor de toekomst bekendgemaakt. Over tien jaar moet zestig procent van de vluchten doorgaan.

Naar Schiphol gaan, inchecken en dan daadwerkelijk met het vliegtuig op reis gaan. Dat klinkt nu nog als science fiction, maar als het aan Schiphol ligt wordt het de normaalste zaak van de wereld.

“Aan de drukte op de luchthaven merken we dat er duidelijk interesse bestaat voor reizen per vliegtuig. Het zou fantastisch zijn als de bezoekers op Schiphol een reële kans hebben dat ze daadwerkelijk vertrekken. Dat is nu nog niet zo, maar daar willen we uiteindelijk wel naartoe. In het jaar 2032 moet de kans dat je vliegt groter zijn dan de kans dat de vlucht wordt geannuleerd”, laat een woordvoerder weten.

Toch is er ook kritiek. Vaste bezoekers van Schiphol vrezen dat de ambitieuze plannen ten koste gaan van de spanning. “Het gaat ook om een stukje beleving”, zegt fervent Schipholbezoeker Anthony Plasman. “Die stress in de vertrekhal en dan de ontlading als je te horen krijgt dat je vlucht doorgaat, dat hoort voor mij echt bij het vakantiegevoel.”

 
Deel dit artikel: