18 ℃

“Scheldpartijen van rapper Boef zijn eigenlijk muziek”

Foto: YT CC

De scheldpartijen van rapper Boef op de radio zijn eigenlijk muziek. Dat beweert cultuurkenner Victor Tulbert, die uitzocht wat rapper Boef in godsnaam aan het doen is. Rapper Boef zou niet zomaar een beetje schelden door een microfoon, maar een soort muziek maken.

Rapper Boef is een 26-jarige jongeman die regelmatig via de radio en in zaaltjes op een boze toon het publiek toeblaft. Jarenlang was het doel van de tirades volkomen onduidelijk. Uit het onderzoek van Tulbert blijkt nu dat het agressieve, ontevreden gemompel van Boef bedoeld is als muziek.

“Er blijkt een hele subcultuur te bestaan van boze jongens met een crimineel verleden die op een podium een heleboel boze woordjes achter elkaar zetten. Ten onrechte worden zij soms talentloze jongeren met een heleboel opgekropte frustratie en een grote bek genoemd. Zelf noemen deze jongelui zich liever ‘muzikanten'”, verklaart de onderzoeker.

Volgens Tulbert moeten de optredens van rapper Boef dan ook niet worden verward met ruzie: “Kijk, in principe klinkt het hetzelfde, maar Boef scheldt met een autotune en een beatje op de achtergrond. En dan is het dus muziek.”

 
Deel dit artikel: