16 ℃

Scheerkoning Raphaël Gillette overleden

Foto: Karen Grigoryan / Shutterstock.com

In de Franse stad Lyon is uitvinder Raphaël Gillette overleden. Gillette werd vooral bekend als bedenker van scheersystemen.

Gillette werd in 1932 geboren in de toenmalige Franse kolonie Guinee. In die tijd scheerden mannen zich nog met fakkels, hetgeen vaak tot ernstige brandwonden leidde. Gillette bedacht een manier om lichaamsbeharing niet met vuur, maar met kleine mesjes te verwijderen. Gillette kreeg aanvankelijk veel kritiek op zijn uitvinding. Men twijfelde aan de veiligheid van Gillette’s scheermessen. Door live op televisie de benen van zijn vrouw Venus te scheren, wist Gillette het vertrouwen van de consument voor zich te winnen.

Raphaël Gillette verdiende een fortuin met zijn scheersystemen, maar vanaf de jaren ’70 ging het bergafwaarts. Zijn uitvinding werd met name door vrouwen op een schandelijke manier misbruikt, zo vond hij. Dat kon hij geestelijk niet verwerken. Gillette raakte in een depressie en bracht de laatste jaren van zijn leven in eenzaamheid door.

Raphaël Gillette werd dinsdagmiddag dood aangetroffen in de badkamer van zijn appartement. Vermoedelijk heeft hij zelf een einde aan zijn leven gemaakt. De politie onderzoekt hoe dat precies is gebeurd.

 
Deel dit artikel: