Schaamschaver vervult haarwensen

Niemand hoeft meer tegen zijn zin met een kaal hoofd rond te lopen als het aan dermatoloog dr. Ilse Heregraaf ligt. Dankzij de door haar bedachte schaamschaver is het mogelijk om lichaamseigen beharing eenvoudig over te plaatsen.

Foto: Iryna Inshyna / Shutterstock.com

Heregraaf legt uit: “Het idee hierachter is eigenlijk heel simpel: Je wilt haar dat niet zo gauw uitvalt en ook minder snel grijs wordt. Waar zit dat? Precies: van onderen. Daar waar veel mensen liever kaal zouden zijn. Als je beide plaatsen dus omwisselt, is er sprake van een win-winsituatie: boven een weelderige haardos, en onderaan nooit meer hoeven scheren.”

Met de schaamschaver wordt het gebied dat getransplanteerd gaat worden eerst zorgvuldig in kaart gebracht. Daarna schaaft het apparaat een flinterdun laagje af, waarbij alle haarworteltjes worden meegenomen. Dit dunne laagje wordt vervolgens op de hoofdhuid gelegd, waarmee het vrijwel meteen vergroeit.

“Deze techniek nodigt natuurlijk ook uit om te experimenteren”, vertelt dr. Heregraaf: “Zo draagt een collega van me een kapsel dat bij zijn vriendin is weggeschaafd. Het effect is heel speels.”

 
Deel dit artikel: