21 ℃

SBS6 haalt realityserie De Houthi’s voorlopig van de buis

SBS6 haalt realityserie De Houthi’s voorlopig van de buis
Foto: Mohammed al-wafi / Shutterstock.com

HILVERSUM - De realityserie De Houthi’s is voorlopig niet meer te zien bij SBS6. De zender heeft besloten de serie per direct van de buis te halen. Aanleiding is de luchtaanval van de Verenigde Staten op Houthi-doelen in Jemen.

De realityserie volgt de belevenissen van een populaire Houthi-familie en hun vrienden, maar de laatste tijd zijn er steeds meer signalen die erop wijzen dat de Houthi’s er achter de schermen een heel ander leven op nahouden. Volgens de Amerikanen zouden de Houthi’s zich vervelend hebben gedragen tegen het scheepvaartverkeer in de Rode Zee.

“We willen zeker geen overhaaste conclusies trekken, maar voor alle zekerheid hebben wij besloten om de uitzendingen van De Houthi’s voorlopig stop te zetten, tot we weten wat er in Jemen precies aan de hand is”, meldt de zender.

De uitzendingen van De Houthi’s zijn inmiddels uit de programmagidsen geschrapt. Ook op de verschillende streamingplatforms is de serie niet meer te vinden. SBS6 gaat wel door met de uitzendingen van de realityserie Massa is Kassa met televisiebekendheid Peter Gillis.

 
Deel dit artikel: