18 ℃

Sauna wordt noodgedwongen pannenkoekenrestaurant: “We willen gewoon weer open”

Foto: ZZTop1958 / ArtFamily / Shutterstock.com

Steeds meer ondernemers komen door de lockdown in de problemen. Ook voor saunacomplex Osiris in Strielwouden zijn het zware tijden. Eigenaar Kees Warmenhuizen ziet zich genoodzaakt de sauna om te vormen tot een pannenkoekenrestaurant. 

Sauna Osiris biedt een trieste aanblik. De sauna’s zijn leeg, de zwembaden zijn verlaten. “Dit is al maanden zo”, zucht ondernemer Kees Warmenhuizen. “De kappers en masseurs mogen inmiddels weer aan het werk, maar de sauna’s mogen nog niet open. Er komt bij ons letterlijk geen cent binnen.”

Om toch het hoofd boven water te kunnen houden, wordt het saunacomplex omgevormd tot een pannenkoekenrestaurant. “Ja, ik ben er ook niet blij mee, maar we zullen wel moeten. We willen gewoon weer open”, aldus de ondernemer. “Vanaf zaterdag kunnen 80 to 100 gasten hier terecht voor een pannenkoek. Maar we hebben ook andere Italiaanse gerechten. Overal in de media lees ik dat mensen graag weer uit willen eten, dus ik denk zeker dat er een markt is. Zolang iedereen zich maar aan de kledingvoorschriften houdt.”

 
Deel dit artikel: