17 ℃

Saskia’s goudvis doodsbang voor asielzoekers

Bijna elke gemeente heeft wel een asielzoekerscentrum. De komst van nieuwe AZC’s leidde op veel plaatsen tot onrust. Hoe ervaart u de komst van nieuwe asielzoekers? Nieuwspaal vroeg gewone Nederlanders naar hun mening.

Saskia's goudvis doodsbang voor asielzoekersSaskia van Kuyleveldt woont samen met haar goudvis in Nijmegen. Bob was altijd een rustig visje, maar sinds enkele maanden rommelt het in de kom. “Bob zwemt neurotisch rondjes, de hele dag. Dat begon toen hier een tijdelijke opvanglocatie werd geopend voor 3.000 asielzoekers. Toeval? Ik denk het niet”, zegt Saskia.

Zelf heeft Saskia geen enkele moeite met de komst van asielzoekers. “Nee, absoluut niet. Deze mensen zijn niet voor niets hun vertrouwde omgeving ontvlucht. Ik ben blij dat wij ze in Nijmegen onderdak kunnen bieden. Maar dat had de gemeente wel met onze dieren moeten overleggen. Die beestjes kunnen verschrikkelijk in de stress schieten. Vorige week hoorde ik dat twee varkens zichzelf bij het asielzoekerscentrum in Heesch hebben opgehangen. Dat is toch verschrikkelijk?”

 
Deel dit artikel: