23 ℃

Sandalen of teenslippers alleen voor mooie voeten

Lelijke voeten in sandalen of teenslippers. Ze zijn al jarenlang een grote ergernis. De Commissie Uiterlijke Verzorging (CUV) en de schoenenbranche starten samen een actie om te voorkomen dat mensen met zichtbare schimmelnagels en eelt in open schoeisel rondlopen.

lelijke-voetenHet CUV neemt de klachten na jaren serieus. De commissie heeft huisartsen, schoonheidssalons, saunabedrijven en schoenenwinkels benaderd. Er zijn afspraken gemaakt die ervoor moeten zorgen dat niet zomaar iedereen sandalen of teenslippers aantrekt.

“Mensen met lelijke voeten krijgen dat voortaan direct te horen”, zegt woordvoerder Hans van der Meer van de schoenenbranche. “Wij gaan er vanuit dat onze klanten dat stukje eerlijkheid op prijs stellen. In principe is het de bedoeling dat mensen met lelijke voeten niet meer op slippers de deur uit gaan.”

Ongewild geconfronteerd worden met onsmakelijk uitziende voeten of vieze tenen behoort hiermee hopelijk tot het verleden. “Kijk, wij kunnen de mensen natuurlijk niet dwingen”, zegt Van der Meer. “Als iemand met lelijke voeten per se op sandalen wil lopen, kunnen wij dat niet verbieden. Maar we zullen dan adviseren om op z’n minst ook witte sportsokken te dragen.”

 
Deel dit artikel: