12 ℃

Samantha had een loopneus: “Ik kijk nu anders tegen het leven aan”

Foto: Sam Wordley / Shutterstock.com

Ze leidde een zorgeloos leven. Een leuke baan, een lieve vriend en een fijn appartement in het hartje van Lelystad. Niets stond het geluk van Samantha Pagrijn in de weg, tot vorige week woensdag. Samantha kreeg een loopneus: een symptoom van corona.

“Ineens hing er een druppel snot aan mijn neus. Het was alsof de grond onder mijn voeten wegzakte”, vertelt Samantha (36). “Ik heb meteen mijn vriend gebeld. Hij mocht van zijn baas gelukkig direct naar huis. Samen hebben we urenlang gehuild. Daarna heb ik een afspraak gemaakt voor een coronatest.”

Samantha had geluk: de test was negatief. “Ja, weer huilen natuurlijk, maar nu van opluchting. Ik bleek niet besmet. Toch heeft het nog dagen geduurd voor ik het vertrouwen in mijn lichaam terug had. Nu durf ik weer voorzichtig te kijken naar de toekomst.”

Door de loopneus is Samantha’s leven ingrijpend veranderd. “Mijn carrière, geld, of een dure auto, dat vind ik allemaal niet meer belangrijk. Ik geniet nu van kleine dingen, zoals een mooie bloem of een lekkere kop thee. Sinds die loopneus kijk ik anders tegen het leven aan. Ik heb een tweede kans gekregen. Daar ben ik intens dankbaar voor.”

 
Deel dit artikel: