16 ℃

Salaris gevangenen verhoogd naar 82 euro per uur

Gedetineerden gaan voor hun werkzaamheden in de gevangenis fors meer verdienen. Het loon stijgt van € 0,76 naar € 82,- per uur. Dat is het resultaat van de onderhandelingen tussen de Bond van Gedetineerden en het Ministerie van Justitie.

gevangenen-gaan-er-flink-op-vooruitOnderhandelaar namens de gevangenen was Johan S: “Kijk, wij zetten hier hele dagen wasknijpers in elkaar. Dat is een eerlijk product en daar hoort een eerlijke prijs bij. Voor dat oude bedrag van nog geen euro per uur komt natuurlijk niemand zijn bed meer uit. Vroeger verdiende ik in de drugshandel vele honderden euro’s per dag. Ja, dan is mijn huidige inkomen eerlijk gezegd weinig motiverend. Gelukkig ziet het ministerie dat ook in en hebben ze het loon aangepast naar een meer marktconform niveau. En we weten waar de minister woont, dat scheelde natuurlijk ook in de onderhandelingen.”

De extra loonkosten voor gevangenen bedragen 185 miljoen euro per jaar. Het kabinet overweegt hierdoor een extra bezuiniging op de ouderenzorg.

 
Deel dit artikel: