23 ℃

Ruzie Partij voor de Dieren loopt uit de hand: Esther Ouwehand dreigt met flink stuk vlees

Ruzie Partij voor de Dieren loopt uit de hand: Esther Ouwehand dreigt met flink stuk vlees
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Puhhha / Shutterstock.com

DEN HAAG - De ruzie tussen het bestuur van de Partij voor de Dieren en voormalig lijsttrekker Esther Ouwehand heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Ouwehand dreigt een flink stuk vlees te verorberen als zij de functie van lijsttrekker niet terugkrijgt.

Het partijbestuur van de PvdD beschuldigde Ouwehand van ‘integriteitsschendingen’ en ontnam haar de functie van lijsttrekker. Zaterdag liep Ouwehand met een groot stuk vlees door het Kamergebouw, ogenschijnlijk een zogenoemde ‘rib-eye’, en eiste dat de beschuldigingen werden ingetrokken.

“Zoals alle fractieleden van de Partij voor de Dieren houd ik mij al jarenlang aan een strikt vegetarisch eetpatroon”, aldus Ouwehand. “Maar als de partij mij laat vallen, gaat dat voor talloze dieren in de bio-industrie zeer nare gevolgen hebben. Vergis u niet: ik ben een grote eter.”

Vanwege de houdbaarheid van de rib-eye geeft Ouwehand het partijbestuur nog drie dagen om haar opnieuw te benoemen tot lijsttrekker. “Gebeurt dat niet, dan gaat het vlees de pan in”, waarschuwt Ouwehand. “We zullen eens zien wie hier een integriteitsprobleem heeft. Het lot van dit stuk dier ligt volledig in handen van het bestuur.”

 
Deel dit artikel: