13 ℃

Ruzie over kerstpakketten voor asielzoekers

De feestdagen komen eraan en natuurlijk krijgen ook asielzoekers een kerstpakket. Toch is het nog maar de vraag of de duizenden pakketten op tijd geleverd kunnen worden. Bij het Centraal Registratiepunt Asielzoekers is onenigheid over de samenstelling van het pakket.

ruzie-over-kerstpakket-voor-asielzoekersDirecteur Corstiaan Akel pleit voor een kerstpakket met typisch Hollandse producten. “Hagelslag, drop, Goudse kaas, misschien zelfs een blik erwtensoep. Asielzoekers kunnen daarmee kennismaken met de Hollandse keuken. Zo helpt het kerstpakket bij de integratie”, zegt Akel.

Van culinair adviseur Bert Vennelink mag het allemaal best wat luxer. “We mogen onze asielzoekers niet teleurstellen met goedkoop Hollands voer, wat ze waarschijnlijk niet eens lusten. Zo ga je niet met gasten om. Kom op, deze mensen komen uit een oorlog. Een beetje verwennerij mag best. Voor minder dan tweehonderd euro heb je al een kerstpakket met foie gras, kreeft en truffelpaté.”

Asielzoekers hebben grote behoefte aan kaviaar. Wie nog een blikje over heeft, mag dat vóór 23 december inleveren bij het Centraal Registratiepunt Asielzoekers.

 
Deel dit artikel: