16 ℃
Trainer verlaat PSV

Ruud van Nistelrooij toch fulltime de muziek in

Ruud van Nistelrooij toch fulltime de muziek in
Foto: Orange Pictures / Dmytrenko Vlad / Shutterstock.com

Het gerucht ging al langer, maar inmiddels is het door de oud-international zelf bevestigd. Ruud van Nistelrooij zegt PSV vaarwel om meer tijd te kunnen besteden aan de muziek. Dat betekent dat de Eindhovense club op zoek moet naar een nieuwe trainer.

“Het was een moeilijke keuze, maar ik heb de knoop toch doorgehakt”, licht Van Nistelrooij toe. “Nog een seizoen bij PSV was in financieel opzicht heel verleidelijk, maar soms moet je ook gewoon lef hebben en je dromen achterna gaan.”

Van Nistelrooij is al langer succesvol als componist. In 2006 schreef hij mee aan de hit ‘Ik wil dat ons land juicht’ voor de Brabantse zanger Guus Meeuwis. Het lied bereikte de vijfde plaats in de Top 40.

Van Nistelrooij benadrukt dat hij zich niet enkel op voetballiedjes wil toeleggen: “Mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik een groot liefhebber ben van elektronische dancemuziek. Trance, om precies te zijn. Ik heb in de afgelopen maanden in de avonduren al volop gewerkt aan een paar heerlijke nieuwe beats. In de komende tijd wil ik die verder gaan ontwikkelen en helaas is dat niet te combineren met mijn functie bij PSV. Er komt een moment dat je moet kiezen. Een midlifecrisis? Misschien. Maar ik ben inmiddels bijna 47 en ik denk dat het tijd is om mijn hart te gaan volgen.”

 
Deel dit artikel: