23 ℃

Ruud de Wild naar Manchester United

Voormalig Radio 538-dj Ruud de Wild heeft zijn toekomstplannen bekendgemaakt. Vanaf 1 juni gaat De Wild aan de slag als rechtsbuiten bij Manchester United.

ruuddewildBronnen binnen de voetbalwereld melden dat de dj een contract voor vier seizoenen gaat ondertekenen bij de club van oud-bondscoach Louis van Gaal. Met de overgang zou naar verluidt een bedrag van 35,8 miljoen euro zijn gemoeid.

“Het is klaar”, zei Ruud de Wild in zijn laatste radioprogramma. Met die woorden kwam na ruim 25 jaar een einde aan zijn radiocarrière. Dat was het moment waarop Van Gaal zat te wachten.

Het gerucht dat Van Gaal de 46-jarige De Wild aan zijn selectie wilde toevoegen, deed al langer de ronde. Toch leek de transfer met het sluiten van de transfermarkt in zicht uit te blijven. De recente slechte resultaten van Manchester United deden de interesse van de trainer voor de dj weer aanwakkeren.

De Wild, die nog een contract had tot 1 mei 2015 bij Radio 538, is een belangrijke aanwinst voor het Britse voetbalteam. Hoewel hij als radio-dj en kunstenaar nooit echt is doorgebroken, is zijn talent op het voetbalveld onomstreden.

 
Deel dit artikel: