19 ℃

Rutte zwijgt over relatiebreuk Gordon en Gavin, begrijpt hij wel wat er speelt onder de bevolking?

Rutte zwijgt over relatiebreuk Gordon en Gavin, begrijpt hij wel wat er speelt onder de bevolking?
Foto: Oliverdelahaye / Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

Een dag nadat bekend werd dat de relatie van Gordon met zijn Gavin alweer voorbij is, blijft het gissen naar het standpunt van het kabinet in deze kwestie. Premier Rutte heeft nog met geen woord gerept over Gordon en Gavin. Ook staatssecretaris van Cultuur en Media Gunay Uslu zwijgt in alle talen over de breuk.

De Telegraaf ontdekte dat Gordon alle foto’s van hem en Gavin heeft verwijderd van sociale media. Ook op de Instagram-feed van Gavin is geen spoor meer te vinden van Gordon. Dat, terwijl Gordon en Gavin onlangs nog trouwplannen hadden. Inmiddels heeft Gordon de relatiebreuk bevestigd. Maar terwijl burgers zich grote zorgen maken over het liefdesleven van Gordon, blijft een reactie vanuit het kabinet vooralsnog uit.

Politiek analist Fons Knielen begrijpt niets van de afwachtende houding van Rutte: “Als premier hoor je juist nu richting te geven”, aldus Knielen. “Burgers hebben geen idee of ze nu achter Gordon, of achter Gavin moeten gaan staan. Daar komt nog bij dat deze relatiebreuk dramatische gevolgen kan hebben voor de Nederlandse culturele sector. Dan kun je als premier niet blijven doen alsof er niets aan de hand is.”

 
Deel dit artikel: