23 ℃
"Gaat nog te vaak mis"

Rutte wil strengere regels voor gebruik mobiele telefoon

Rutte wil strengere regels voor gebruik mobiele telefoon
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

De VVD vindt dat er strengere regels moeten komen voor het gebruik van de mobiele telefoon. “Nederlanders gebruiken hun mobiele telefoon voor allerlei belangrijke zaken. Enerzijds is dat goed, maar anderzijds kleven er ook risico’s aan”, zegt VVD-partijleider Mark Rutte.

In de afgelopen tien jaar heeft de mobiele telefoon een ongekende opmars doorgemaakt. Vrijwel alle Nederlanders hebben een mobiele telefoon en steeds vaker worden belangrijke berichten met de mobiele telefoon uitgewisseld. En daarbij gaat nogal eens iets mis.

“Helaas hebben veel Nederlanders hun digitale zaakjes niet op orde. Zo worden bijvoorbeeld belangrijke sms’jes niet bewaard of uitgeprint. Als je die sms’jes later niet meer kunt terugvinden, heb je al snel een probleem”, aldus Rutte. “Ik ken genoeg schrijnende verhalen van mensen die berichten hebben gewist en ze daarna voorgoed kwijt zijn.”

De VVD is sterk voorstander van een bewaarplicht voor belangrijke sms-berichten. Daarnaast vindt Rutte dat er strengere regels moeten komen voor de fabrikanten van mobiele telefoons: “Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat apparaten zorgvuldig met de berichtjes omgaan. Het mag niet zo zijn dat berichten gewist kunnen worden, bijvoorbeeld als het geheugen vol is. Fabrikanten moeten wat dat betreft echt hun verantwoordelijkheid nemen.”

 
Deel dit artikel: