23 ℃

Rutte wil coronamaatregelen duidelijker maken met handpoppen

Foto: Photocosmos1 / Anton dios / Paradise studio / Shutterstock.com

Premier Rutte wil de coronamaatregelen beter uitleggen aan de bevolking. Nog steeds is onduidelijk wat wel en niet mag. Met behulp van het aapje Uche en de Opkikker hoopt Rutte de maatregelen te verduidelijken.

“Helaas zien we dat er nog steeds feestjes en demonstraties plaatsvinden. Ook draagt niet iedereen een mondkapje bij het binnengaan van een winkel. Blijkbaar vindt een deel van de bevolking het nog moeilijk om de coronamaatregelen te begrijpen”, aldus de premier.

Dinsdagavond geven premier Rutte en minister De Jonge een nieuwe persconferentie, gevolgd door een vragenronde van de aanwezige pers. Daarna pakt premier Rutte de handpoppen om de nieuwste coronamaatregelen in eenvoudige taal te herhalen.

De vrolijke handpoppen lijken enkel bedoeld voor kinderen, maar dat is volgens Rutte beslist niet het geval: “Ook voor lager opgeleiden zijn onze persconferenties kennelijk nog te ingewikkeld. Met behulp van Uche en Opkikker hopen we ook deze mensen op een kinderachtige manier te kunnen bereiken.”

 
Deel dit artikel: