15 ℃

Rutte wenst nieuwe Britse premier succes: “Zwaar beroep, maar je krijgt er veel dankbaarheid voor terug”

Rutte wenst nieuwe Britse premier succes: “Zwaar beroep, maar je krijgt er veel dankbaarheid voor terug”
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com / Simon Walker / HM Treasury / Wiki Commons OGL3

Premier Rutte heeft Rishi Sunak gefeliciteerd met zijn benoeming tot premier van het Verenigd Koninkrijk. “Het is een zwaar beroep, maar de dankbaarheid die je van het volk terugkrijgt is groot”, aldus Rutte.

Rishi Sunak werd maandag door de Britse Conservatieve Partij aangewezen als opvolger voor Liz Truss, die vorige week aftrad. Sunak wordt voor het eerst premier, Rutte heeft inmiddels al twaalf jaar ervaring. “Allereerst wil ik de heer Sunak feliciteren met zijn benoeming”, aldus Rutte. “Vanuit mijn ervaring weet ik dat hij een zware, maar ook een mooie tijd tegemoet gaat.”

“Als je premier bent, komen er ongetwijfeld problemen op je pad. Moeilijke beslissingen, fouten van je voorgangers die hersteld moeten worden, een pandemie en misschien zelfs meerdere economische recessies. Ik heb het allemaal meegemaakt”, mijmert Rutte. “Als premier heb je de taak om het land door zwaar weer te leiden. Dat is soms niet makkelijk, maar de dankbaarheid die je van het volk terugkrijgt is zo groot. De waardering die ik voel vanuit de samenleving houdt mij gaande, elke dag weer. Voor dit vak moet je veel opgeven, maar de talloze hartverwarmende reacties die je als premier krijgt, maken alles weer goed. Daar doe je het voor.”

 
Deel dit artikel: