24 ℃

Rutte weer op bezoek bij Zelensky: “Het voelt gewoon heel goed om samen te zijn”

Rutte weer op bezoek bij Zelensky: “Het voelt gewoon heel goed om samen te zijn”
Foto: Tommaso Lizzul / Dmytro Larin / Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Premier Mark Rutte is vrijdag opnieuw naar Kiev gevlogen voor een ontmoeting met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Het is al de vierde ontmoeting van het tweetal in korte tijd.

Rutte en Zelensky spraken elkaar deze maand al op de EU-top in Brussel. Toch regelde Rutte opnieuw een afspraak. “Ik weet dat we elkaar vorige week nog hebben ontmoet, maar ik voelde gewoon enorm de behoefte om hem weer even te zien”, aldus premier Rutte.

In de media zorgt de zoveelste ontmoeting van Rutte en Zelensky voor allerlei speculaties, maar daar laat Rutte zich niet door van de wijs brengen: “Ik snap best dat er geruchten ontstaan. Dat hou je toch niet tegen. Eerlijk gezegd kan het me weinig schelen. Het voelt gewoon goed om samen te zijn.”

Rutte zou graag nog meer tijd met Zelensky willen doorbrengen, maar dat is soms best lastig: “Volodymyr zit op dit moment in een ontzettend drukke periode en voor hem zijn deze gevoelens natuurlijk ook heel verwarrend. Dat snap ik best. Het is allemaal ook nog erg pril. We hebben afgesproken dat we niets gaan overhaasten.”

 
Deel dit artikel: