17 ℃

Rutte: “Voldoende vertrouwen in het kabinet om daadwerkelijk aan het werk te gaan”

Rutte: “Voldoende vertrouwen in het kabinet om daadwerkelijk aan het werk te gaan”
Foto: YT CC

Alle leden van het kabinet hebben voldoende vertrouwen in elkaar om daadwerkelijk aan het werk te gaan. Dat zei premier Rutte in het debat naar aanleiding van de uitspraken van Wopke Hoekstra over het stikstofbeleid.

“We hebben uitvoerig met elkaar gesproken over wat wel en niet gezegd is, welke toon in het debat gevoerd moet worden en of er voldoende vertrouwen is. Dat is er en dat is fijn”, aldus de premier.

“Ik denk zelfs, maar hou me ten goede, dat er voldoende vertrouwen is om daadwerkelijk te gaan regeren. Dat we niet alleen voor elkaar, maar ook voor de burger dingen kunnen gaan doen. Dat we bij wijze van spreken de handen uit de mouwen steken”, aldus Rutte.

Welke dingen gaat het kabinet precies doen? “U overvalt me met die vraag”, zegt Rutte geschrokken. “Er zijn sowieso dingen te doen in dit land, maar welke dat precies zijn, weten we nu nog niet precies. Dat moeten we eerst maar eens rustig inventariseren. U wilt al direct door naar de inhoud. Dan zeg ik op mijn beurt: ho ho, rustig aan. Voor daadkracht is later nog alle gelegenheid.”

 
Deel dit artikel: