19 ℃

Rutte vindt Omtzigt ontzettend gaaf: “Hij is meer dan welkom bij de VVD”

Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com / YT CC

Nu Pieter Omtzigt zijn lidmaatschap van het CDA heeft opgezegd, proberen andere partijen het stemmenkanon aan zich te binden. Vooral demissionair premier Mark Rutte ziet het Tweede Kamerlid graag naar zijn partij komen.

De bom is nog maar net gebarsten bij het CDA of andere partijen proberen er al een slaatje uit te slaan. Het immens populaire kamerlid Pieter Omtzigt is bij veel andere partijen van harte welkom. Zo legt Mark Rutte een figuurlijke rode loper voor Omtzigt uit: “Pieter is gewoon een heel gaaf Kamerlid en ik zou hem graag bij de VVD verwelkomen. Er zijn ook veel overeenkomsten tussen de VVD en Omtzigt. Zo zijn we allebei bezig met allerlei politieke dingen.”

Om het voormalige Kamerlid van het CDA over de streep te trekken, heeft Rutte al concrete voorstellen: “Een kritisch politicus als Omtzigt moet je natuurlijk niet met een kluitje in het riet sturen. Daarom stel ik voor om speciaal voor Pieter een nieuwe functie in het kabinet te creëren. Bijvoorbeeld een staatssecretariaat Voor de Bescherming van Psychopathische Teringhonden. Maar ik zie ook een zeer belangrijke taak voor hem weggelegd bij het Ministerie voor Eftelingzaken.”

 
Deel dit artikel: