17 ℃

Rutte: “Van een afstandje volg ik de politiek nog wel een beetje”

Rutte: “Van een afstandje volg ik de politiek nog wel een beetje”
Foto: Gints Ivuskans / Andrii Nekrasov / Shutterstock.com

KOH SAMUI - Terwijl in Den Haag koortsachtig wordt geprobeerd een nieuw kabinet te vormen, vraagt Nederland zich af waar Mark Rutte gebleven is. Formeel is hij namelijk nog steeds – weliswaar demissionair – premier van ons land. Na een korte zoektocht vinden we Rutte op het strand van Koh Samui in Thailand.

Rutte is verrast als we hem in de lobby van zijn hotel tegemoet lopen. “Hoe wisten jullie dat ik hier ben?”, vraagt hij verbaasd. Na enig aandringen maakt hij tijd voor een kort gesprekje en een foto op het strand. “Van een afstandje volg ik de politiek nog wel een beetje hoor”, lacht Rutte. “Ik weet dat de PVV de grootste partij is geworden en dat Wilders zich voordoet als een soort allemansvriend. Nou ja, hij doet maar. Ik moet je eerlijk zeggen dat het me allemaal niet meer zo veel interesseert.”

Rutte neemt een slok van zijn bier. “Singha, kennen jullie dat? Dat drinken ze hier overal”, zegt hij. “Toen ik eenmaal het besluit had genomen om de politiek te verlaten, was ik er ook snel klaar mee. Hier in Thailand ben ik met totaal andere dingen bezig. Dutjes op het strand, Singha en natuurlijk al het moois wat Thailand verder nog te bieden heeft. Ze hebben hier van die kleine, tengere vrouwtjes.”

Rutte kijkt even op zijn telefoon en wuift dan naar de ober: “Nog steeds niks van Ronald, dus we doen er nog maar twee.”

 
Deel dit artikel: