19 ℃

Rutte trots op Kaag: “Sterk dat ze toegeeft de belichaming van ‘oud leiderschap’ te zijn”

Foto: Martinbertrand.fr / Shutterstock.com

Demissionair premier Mark Rutte heeft met vreugde gereageerd op de beslissing van D66 om toch te onderhandelen over een doorstart van het oude kabinet. Hij vindt het heel sterk dat Kaag eindelijk een spiegel heeft gevonden en er ook daadwerkelijk in heeft gekeken.

D66-leider Sigrid Kaag meldde dat haar partij na zes maanden steggelen toch wil gaan onderhandelen met VVD, CDA en ChristenUnie. Vooral Mark Rutte heeft verheugd gereageerd op deze beslissing. Volgens Rutte heeft Kaag eindelijk haar moralistische veren afgeschud en laten zien wie ze diep van binnen is: “Het is fijn om te zien dat Kaag ook voor de camera eindelijk toegeeft ook gewoon een machtspoliticus te zijn.”

Volgens Rutte zit het ‘oude leiderschap’ Kaag als gegoten: “De manier waarop ze de verantwoordelijkheid voor alle affaires van de afgelopen vier jaar systematisch afschuift op anderen terwijl haar partij medeverantwoordelijk is en de manier waarop ze geen enkele verantwoordelijkheid nam voor honderden Afghanen die door haar schuld niet naar Nederland konden worden gehaald. Dat alles is op en top oude bestuurscultuur. Ik ben dan ook trots dat ze dit zelf eindelijk heeft ingezien en dat we met goed gemoed op de oude voet verder kunnen.”

 
Deel dit artikel: