18 ℃

Rutte trok Nederland uit de crisis

Het kabinet Rutte is er in geslaagd om Nederland uit de financiële crisis te trekken. Het kabinet sluit zijn regeerperiode af zonder tekort. De economie is dankzij het kabinetsbeleid terug op het peil van vóór de economische crisis. Dat voorspelt het Centraal Planbureau.

Mark-Rutte krijgt standbeeldDoor het succesvolle kabinetsbeleid is Nederland veel eerder uit de wereldwijde recessie dan andere Europese landen. Voor 2017 voorziet het CPB een economische groei van 2,1 procent. Samen met de al eerder aangekondigde belastingmeevallers zorgt dat voor een sluitende begroting.

Uit de cijfers die het CPB dinsdag publiceerde blijkt verder dat de werkloosheid in het komende jaar verder zal dalen. Consumenten krijgen aanzienlijk meer te besteden, waarvan ook winkeliers en de huizenmarkt zullen profiteren.

Volgens politiek analist Fons Knielen laten de nieuwe cijfers zien dat het beleid van het kabinet Rutte heeft gewerkt. “Je hebt natuurlijk altijd een deel van de bevolking dat blijft zeiken, maar gebaseerd op de feiten kunnen we concluderen dat zij inmiddels een groter probleem zijn dan de economie.”

 
Deel dit artikel: