18 ℃

Rutte stuurt troostend bericht aan Nyck de Vries: “Ik weet precies hoe je je voelt, jongen”

Rutte stuurt troostend bericht aan Nyck de Vries: “Ik weet precies hoe je je voelt, jongen”
Foto: Jay Hirano Photography / roibu / Shutterstock.com

Formule 1-coureur Nyck de Vries is ontroerd door een berichtje dat hij ontving van Mark Rutte. De demissionaire premier was de eerste die hem een hart onder de riem stak, nadat De Vries te horen had gekregen dat hij niet meer mag racen.

Dinsdag werd bekend dat Nyck de Vries zijn F1-stoeltje bij AlphaTauri kwijt is. AlphaTauri heeft besloten om hem per direct te vervangen door Daniel Ricciardo. Het nieuws is een grote teleurstelling voor De Vries, maar vanmiddag ontving hij al een troostend bericht van demissionair premier Rutte.

“Ik weet precies hoe je je voelt, jongen”, stuurde Rutte in een SMS aan De Vries. “Ze laten je niet eens het seizoen afmaken. Het voelt alsof je eigen team een dolk in je rug steekt. Ik weet als geen ander hoeveel pijn dat doet.”

Ook andere politici hebben inmiddels gereageerd op het gedwongen vertrek van Nyck de Vries uit de Formule 1. Geert Wilders, Jesse Klaver, Pieter Omtzigt, Mirjam Bikker, Thierry Baudet en Caroline van der Plas spreken van ‘een verstandige beslissing’. “Wij danken Nyck de Vries voor zijn inzet en wensen hem oprecht veel succes in de toekomst”, aldus Wilders.

 
Deel dit artikel: