Rutte stelt iedereen gerust: “Alle gave sms’jes zijn nog bewaard”

Rutte stelt iedereen gerust: “Alle gave sms’jes zijn nog bewaard”
Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Vandaag werd bekend dat premier Rutte door de jaren heen duizenden berichten van zijn telefoon heeft verwijderd. Maar volgens de premier hoeft niemand zich zorgen te maken: alle gave sms’jes zijn door hem bewaard.

Rutte heeft in alle jaren dat hij premier was stelselmatig berichten van zijn telefoon verwijderd. Volgens Rutte lag dit aan zijn zeer verouderde werktelefoon: “Als premier leef ik van een beperkt budget. Dit betekent dat ik dus geen geld heb voor een splinternieuwe smartphone. Op mijn oude Nokia kon ik maar twintig sms’jes opslaan en dus moest ik dagelijks een scherpe keuze maken in welke berichten ik de moeite waard vond om te bewaren.”

En de afweging of hij berichten wel of niet verwijderde heeft Rutte naar eigen zeggen naar eer en geweten gemaakt: “Ik heb alle gave berichten direct doorgestuurd naar mijn ambtenaren. Alle zeur- en zeikberichten heb ik meteen verwijderd. Ik vind het belangrijk dat er voor onderzoeksjournalisten ook nog wat te lachen valt. Dus sms’jes over de toeslagenaffaire, aardbevingsschade en coronaperikelen heb ik ongezien de digitale prullenbak in gemieterd. Maar alle berichtjes van Geer en Goor zijn uiteraard voor toekomstige generaties bewaard. Deze geven namelijk een goed beeld van hoe gaaf ons land was onder mijn leiding.”

 
Deel dit artikel: