27 ℃

Rutte roept partijen op geen beloften te doen: “Jullie blijven te klein om daadwerkelijk invloed te hebben”

Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Premier Rutte heeft een opmerkelijke oproep gedaan aan alle politieke partijen. Hij vindt dat ze geen beloften moeten doen, aangezien ze toch te klein blijven om na de verkiezingen daadwerkelijk eisen op tafel te leggen.

Waar Rutte in het verleden vooral zijn plannen en visie voor de toekomst bekendmaakte, richt hij zich nu vooral op de andere partijen. Hij vindt dat andere partijen moeten stoppen met het maken van beloften, omdat het zinloos is: “Naast de VVD zullen er alleen nog splinterpartijen bestaan die niets in de melk te brokkelen hebben.”

Volgens Rutte zelf is zijn brief niets meer dan ‘het eerlijke verhaal’: “Ik vind het schattig dat Sigrid Kaag en Lilianne Ploumen allerlei plannetjes hebben en daar met droge ogen over vertellen, maar het eerlijke verhaal is natuurlijk dat zij blij mogen zijn als ze bij de verkiezingen 12 miezerige zeteltjes krijgen. Dat betekent dat ze bij mij op audiëntie komen en mogen tekenen bij het kruisje. Degene met de minste praatjes mag minister worden en eerlijk gezegd vind ik dat ze dan al meer krijgen dan ze verdienen.”

 
Deel dit artikel: