19 ℃

Rutte: “Prachtig dat iedereen nog netjes anderhalve meter afstand houdt”

Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Premier Rutte heeft Nederlanders gecomplimenteerd met de naleving van de coronamaatregelen. “Overal zie je dat mensen keurig anderhalve meter uit elkaar blijven. Dat ontroert me”, aldus de premier.

Vanwege het coronavirus geldt nog steeds het advies om minstens anderhalve meter afstand te bewaren. Dat advies wordt door iedereen nauwkeurig opgevolgd. Nederlanders blijven zo veel mogelijk binnen en wie toch naar buiten gaat, vermijdt onderling contact. Handen worden niet geschud, tafeltjes worden niet gedeeld, in winkels lopen klanten met een grote boog om elkaar heen.

Premier Mark Rutte heeft niets dan lof voor het gedrag van de bevolking: “We hadden verwacht dat mensen na een tijdje wat nonchalanter zouden worden, maar gelukkig zien we dat de regels door iedereen nog netjes worden nageleefd. Mensen realiseren zich dat corona nog steeds een serieuze zaak is.”

Wanneer de anderhalve-meter-regel kan worden versoepeld, weet Rutte nog niet: “Ik denk niet dat mensen behoefte hebben aan een versoepeling. Ik zie juist dat mensen nog veel waarde hechten aan de anderhalve-meter-regel. Wie zijn wij dan om er een versoepeling doorheen te drukken?”

 
Deel dit artikel: