14 ℃

Rutte over toeslagenaffaire: “Schandalen bij overheidsinstanties moeten voortaan beter worden verdoezeld”

Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Premier Rutte heeft samen met een aantal bewindspersonen in het Catshuis vergaderd over de politieke gevolgen van de toeslagenaffaire en een mogelijke compensatieregeling voor gedupeerde ouders. De premier heeft naar eigen zeggen uit de vergadering geconcludeerd dat uitvoeringsorganisaties hun wandaden voortaan beter moeten verdoezelen.

“Ik ben er erg van geschrokken dat een schandaal van deze omvang zo eenvoudig publiek gemaakt kon worden”, vertelt Rutte. “Als ik in maart herkozen wordt als premier, zal ik er alles aan doen om te zorgen dat dit soort misstanden nooit meer aan het daglicht kunnen worden gebracht.”

De premier zegt actief bezig te zijn met het zoeken naar een geschikte oplossing voor wat in zijn woorden een ‘hardnekkig probleem’ is: “Uiteraard is het de taak van het kabinet om dit soort misstanden tijdig in de doofpot te stoppen. We zien dat verschillende bewindspersonen het bekend worden van deze affaire door hun nalatigheid niet voldoende in de kiem hebben kunnen smoren. We moeten voorkomen dat andere schandalen ook worden ontdekt, bijvoorbeeld over onze tot nu toe onopgemerkte deals met Shell.”

 
Deel dit artikel: