17 ℃

Rutte opgelucht: “Wat heb ik toch gave collega’s”

Foto: Frederic Legrand / Comeo / Shutterstock.com

Mark Rutte is opgelucht en opgetogen over de uitkomst van het Omtzigt-debat. Hij dankt zijn gave collega’s voor het vertrouwen.

Het was donderdagavond een ouderwetse poppenkast in de Tweede Kamer. Iedereen buitelde over elkaar heen om te laten merken dat ze het optreden van demissionair premier Rutte rond ‘Omtzigtgate’ verachtelijk vinden. Vrijwel niemand geloofde dat Rutte precies over het onderwerp Omtzigt geen enkele herinnering heeft aan zijn gesprek met de verkenners. En dus maakten de Kamerleden na een marathondebat een gezamenlijk statement en riepen keihard in koor: “Foei!”

En dat vindt VVD-leider Rutte geweldig gaaf: “Het is echt schitterend hoe de Kamer mij subtiel op de vingers tikt. Ik kan niet omschrijven hoe gaaf ik mijn megagave collega’s vind. Na een debat van 16 uur kan ik gewoon doorgaan voor dit gave land met zijn gave inwoners. En natuurlijk zijn er best wel wat harde noten gekraakt door mijn collega’s, maar met mijn niet zo gave geheugen ben ik dat nu eigenlijk alweer vergeten. Gaaf!”

 
Deel dit artikel: