17 ℃

Rutte onder de indruk van tropisch eiland

Premier Rutte is op Bonaire. Samen met staatssecretaris Knops brengt de premier een meerdaags bezoek aan de Antillen. De premier is onder de indruk van alles wat het eiland te bieden hebben.

Foto: Fotografiekb / Shutterstock.com / Mariamichelle / Pixabay CC

In een kort moment met de pers lichtte Rutte het doel van het bezoek toe: “Er wordt vaak gesproken over het lekkere weer en de mooie stranden op Bonaire. Als premier hoor je die geruchten te checken, vind ik.”

De premier bracht onder meer een bezoek aan een cocktailbar. “U mag van mij aannemen dat hier hard gewerkt wordt. Het is prachtig om te zien hoe zo’n drankje tot stand komt en het dan uiteindelijk te proeven. Cocktails vormen een belangrijk onderdeel van de cultuur op dit eiland. Als premier moet je je daarin verdiepen.”

Later bracht de premier een bezoek aan de relaxbedrijven op Bonaire, waarin veel Zuid-Amerikaanse vrouwen werkzaam zijn. “Het is mooi om te zien hoe zo’n internationale industrie floreert”, aldus Rutte. Hier wordt nog op een ongecompliceerde manier met vrouwen omgegaan. Iedereen kan hier voor een schappelijk bedrag van bil. Prachtig om te zien.”

 
Deel dit artikel: