Rutte onder de indruk van Amerika: “Pizza’s inderdaad binnen half uur gebracht”

Rutte onder de indruk van Amerika: “Pizza’s inderdaad binnen half uur gebracht”
Foto: Berkomaster / Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Premier Rutte zegt na zijn staatsbezoek aan Washington onder de indruk te zijn van de efficiëntie van Amerika. Pizza’s worden volgens hem inderdaad binnen een half uur bezorgd.

Mark Rutte sprak in Washington met zijn Amerikaanse ambtsgenoot Joe Biden. Het tweetal besprak onder meer de economische betrekkingen en de oorlog in Oekraïne. Rutte greep zijn staatsbezoek aan om zich onder te dompelen in de Amerikaanse gewoonten: “In Amerikaanse films en series zie ik altijd dat door pizzeria’s wordt gegarandeerd dat ze binnen een half uur bezorgen. Zo niet, dan zijn de pizza’s gratis. Dat wilde ik weleens testen en dus pakte ik in het Witte Huis de telefoon van Biden om te kijken of ze dit daadwerkelijk kunnen nakomen.”

Tot Ruttes verbazing werden de pizza’s inderdaad binnen de beloofde tijd bezorgd: “Ik heb acht verschillende pizzeria’s gebeld en verdomd als het niet waar is: ze waren allemaal op tijd.”

Omdat Rutte geen portemonnee had meegenomen, nam Biden de kosten voor de pizza’s voor zijn rekening. De maaltijd zal worden verrekend met de kosten voor de Patriot-luchtafweerraketten die Nederland in opdracht van Amerika naar Oekraïne stuurt.

 
Deel dit artikel: