Rutte: “Nieuw kabinet zal beter luisteren naar kritiek via Facebook”

Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Het nieuwe kabinet zal in de komende jaren beter letten op kritische reacties van burgers op Facebook. Dat is afgesproken in het regeerakkoord dat vandaag openbaar werd gemaakt.

“Via Facebook delen burgers waardevolle meningen over de politiek, alsmede een schat aan richtinggevend advies. Geïnformeerde burgers geven via Facebook goed onderbouwde suggesties over het te voeren beleid. Het kabinet moet zich die informatie ter harte nemen en ernaar handelen”, zei VVD-leider Mark Rutte.

“Ook in de komende jaren zal het kabinet moeilijke beslissingen moeten nemen over onder meer overheidsuitgaven, het migratiebeleid en de aanpak van de coronacrisis. Reacties op Facebook moeten daarin een leidende rol gaan spelen”, aldus Rutte.

Brakende emoji

Rutte verwees onder meer naar een recente reactie van Trienke Schut Hoekstra: “Bij een politiek bericht plaatste mevrouw Schut Hoekstra op Facebook een brakende emoji. Het is mij niet duidelijk wat mevrouw hiermee precies bedoelde, maar het is een signaal dat de het kabinet niet kan negeren. Daar moeten we iets mee. Het kan immers niet zo zijn dat er na een brakende emoji niets verandert.”

 
Deel dit artikel: