15 ℃

Rutte niet bezorgd na black-out Suzan en Freek: “Kan gebeuren”

Rutte niet bezorgd na black-out Suzan en Freek: “Kan gebeuren”
Foto: Frederic Legrand / COMEO / Shutterstock.com

Premier Rutte heeft namens het kabinet gereageerd op de black-out van zangeres Suzan van het duo Suzan en Freek. Het kabinet betreurt het incident, maar ziet verder geen reden tot bezorgdheid.

Miljoenen kijkers zagen woensdagavond hoe zangeres Suzan live op televisie een black-out kreeg. Het zangduo Suzan en Freek stond op het punt om een liedje te zingen in de talkshow Jinek toen Suzan ineens niet meer wist wat ze moest doen. “Zoiets kan gebeuren. Het zullen de zenuwen zijn geweest”, zei premier Rutte vanochtend. “Natuurlijk is het heel vervelend wat Suzan is overkomen, maar ik ga ervan uit dat het gaat om een eenmalig incident waar het kabinet zich verder geen zorgen over hoeft te maken.”

Oppositiepartijen vinden dat Rutte de situatie onderschat: “Dit is het zoveelste incident dat door de heer Rutte wordt weggelachen. Het is precies deze houding waar ik mij mateloos aan irriteer”, zei PVV-Kamerlid en liefhebber van het Hollandse lied Martin Bosma. “Het festivalseizoen komt eraan, waarin we op onze artiesten moeten kunnen vertrouwen. Ik verwacht op z’n minst dat het kabinet informeert of alles weer okay is. We hebben het hier wel over Suzan en Freek.”

 
Deel dit artikel: