15 ℃

Schreeuwende Nederlanders woedend over uitspraak Rutte

In Nederland bevinden zich schreeuwers en een gigantisch grote groep koppige mensen. Dat zegt premier Mark Rutte vandaag in een interview. Schreeuwende Nederlanders zijn woendend over die uitspraak. “De zoveelste belediging van Rutte naar het volk”, schreeuwt de 64-jarige Janny Broeks, “ik ben helemaal niet koppig en ook geen schreeuwer.”

mark-rutte-persconferentieDe premier gaf een uitgebreid interview aan het AD, waarin hij zijn visie op de toekomst van Nederland geeft. Een grote groep Nederlanders wordt door de premier “koppig” genoemd. Geen predikaat waar je trots op mag zijn. Daarna gaf de premier een gemene sneer naar mensen die schreeuwen. “Schreeuwers aan de zijlijn. Zij hebben kritiek op alles wat er gebeurt. Die mensen verpesten het voor de rest”, aldus de premier.

Veel schreeuwers reageren woest op de uitspraken van Rutte. “Waar haalt hij het lef vandaan om een schreeuwer te noemen?”, schreeuwt Janny Broeks uit Middelharnis. “Het hele jaar schreeuw ik me de tyfus. Denk je dat ik dat voor de lol doe?”

Janny is niet van plan om zich door Rutte de mond te laten snoeren. “Ik ga gewoon door met schreeuwen, namens het gehele Nederlandse volk. Noem dát maar koppig.”

 
Deel dit artikel: