11 ℃

Rutte na voedselvergiftiging toch bij debat: “Luier is gave uitvinding”

Rutte na voedselvergiftiging toch bij debat: “Luier is gave uitvinding”
Foto: YT CC

Premier Mark Rutte moest dinsdag het debat over de uitslag van de Provinciale Statenverkiezing afzeggen wegens een voedselvergiftiging. Vandaag kon hij dankzij het gebruik van luiers toch aanwezig zijn. 

Terwijl premier Rutte gisteren nog doodziek in bed lag met een voedselvergiftiging, was hij vandaag weer vief als altijd aanwezig in de Tweede Kamer. De premier liet weten dat deze opmerkelijke wederopstanding geheel te danken is aan een gave uitvinding: “Ik ben grote dank verschuldigd aan de uitvinder van de luier. Echt een heel gaaf ding waardoor ik de Tweede Kamer kan toespreken en poepen tegelijk.”

De premier heeft overigens nog wel een tip aan de luier-uitvinder: “Het is heerlijk dat ik uitgebreid kan kakken als ik het gezeik van de Tweede Kamerleden aanhoor. Maar proefondervindelijk kan ik inmiddels zeggen dat luiers niet reuk- en geluiddicht zijn. Dit is erg jammer. Zeker voor mijn collegaatje Kaag die in de Kamer vlak naast mij zit. Zij keek door deze kleine ontwerpfout van de luier vandaag nog zuurder dan ze normaal al doet. Uiteraard heb ik daar alle begrip voor.”

 
Deel dit artikel: