Rutte maakt mooi-weer-belofte niet waar

Burgers hoeven woensdag niet te rekenen op mooi weer. Demissionair premier Rutte lijkt zijn belofte van een zomerse dag niet waar te kunnen maken. Rutte had veel zon en hoge temperaturen beloofd, maar lijkt daar nu op terug te moeten komen.

Eerder deze week presenteerde Rutte zijn “meteorologische cadeau aan alle Nederlanders”. Namens de VVD beloofde hij een stralende dag, als goedmakertje voor het geduld dat de kiezers moeten opbrengen bij de formatie van een nieuw kabinet. Weerkundigen betwijfelen of Rutte zich aan die belofte kan houden.

Uit berekeningen van weerbureau MeteoScience blijkt dat Rutte wellicht te optimistisch was. “Ook wij hopen op zomerse weersomstandigheden, maar we moeten wel realistisch zijn. De vooruitzichten zijn alleszins somber”, zegt meteoroloog Thomas Indra van weerbureau MeteoScience. “In de loop van de middag verwachten we plaatselijk zeer veel regen. Dat staat haaks op wat door de heer Rutte is toegezegd.”

Rutte reageert laconiek: “Laten we vooral positief blijven. Als je kijkt naar wat er in Texas gebeurt, dan is mijn conclusie dat Nederland het helemaal nog niet zo slecht doet.”

 
Deel dit artikel: