16 ℃

Rutte komt met goed nieuws: “U hoeft niet naar uw schoonouders met Kerst”

Foto: YT CC

In een persconferentie hebben premier Rutte en minister De Jonge het land bijgepraat over de coronamaatregelen. Vooral over de viering van Kerst waren nog veel vragen.

“Dames en heren, ik heb goed nieuws voor u”, begon Rutte. “De huidige besmettingscijfers laten geen versoepeling van de coronamaatregelen toe. Dat betekent dat u met Kerst niet naar uw schoonouders hoeft.”

Veel Nederlanders vreesden dat het jaarlijkse kerstdiner bij de schoonfamilie toch door zou kunnen gaan, maar Rutte kon hen geruststellen: “Wij weten dat veel mensen enorm opzien tegen het verplichte kerstdiner bij de schoonfamilie. Dikwijls leidt het kerstdiner tot oervervelende gesprekken en zelfs ruzie. Maar dit jaar heeft u een goede smoes. Het mag niet. Vertel uw schoonmoeder maar dat Rutte dat heeft gezegd.”

“Maar er ligt voor iedereen een verantwoordelijkheid”, vulde minister De Jonge aan. “Als u de coronamaatregelen aan uw laars blijft lappen, verwachten we dat nog meer ouderen zullen overlijden. Dan hoeft u wellicht helemaal nooit meer naar uw schoonouders. U heeft dat zelf in de hand.”

 
Deel dit artikel: