12 ℃

Rutte keurt asociale reizen naar Antwerpen af: “Ga ook eens naar Brugge of Gent”

Foto: YT CC

Premier Rutte heeft geen goed woord over voor alle Nederlanders die gaan funshoppen in Antwerpen. Volgens hem heeft België veel mooiere steden om te bezoeken.

“Schandalig”, zegt Rutte als hem wordt gevraagd naar de volksverhuizing van veel Nederlanders naar de Belgische stad Antwerpen. “Antwerpen is natuurlijk dichtbij en makkelijk te bereiken, maar het is van een absolute culturele armoede dat veel Nederlanders niet verder kijken dan hun shopneus lang is. Het doet mij als leider van dit land pijn dat blijkbaar niemand de moeite neemt om ook eens te kijken naar andere steden in België. Steden die veel meer te bieden hebben dan Antwerpen en het dus ook echt verdienen om ook onder de voet gelopen te worden door hijgerige Hollanders.”

Rutte zou graag zien dat ook de steden Gent en Brugge zwart zien van de Nederlanders: “In een lange rij staan voor boetiekjes in Gent en bij restaurants in Brugge geeft mijns inziens meer voldoening dan in het voorspelbare Antwerpen. Met een beetje geluk hoor je dan ook nog wat authentiek gemopper in een sappig Belgisch dialect, omdat niet iedereen om je heen Nederlands is. Op deze manier maak je van de lockdown-diaspora een leerzaam cultureel uitje.”

 
Deel dit artikel: