17 ℃

Rutte: “Ik kan niet iedereen gelukkig maken”

Mark Rutte kan niet iedereen gelukkig maken. Dat zei de premier nadat hij besloot de uitslag van het Oekraïne-referendum van tafel te vegen. Een meerderheid van de bevolking stemde tegen het Oekraïne-verdrag, maar desondanks komt het verdrag er toch.

mark-rutte-pers-binnenhof-buitenRutte snapt de teleurstelling van de Nederlanders die bij het referendum in april tegen het Oekraïne-verdrag stemden, maar de premier vindt dat hij “moet doen wat in het landsbelang is”. “Ik heb nooit gezegd dat we de uitslag van het referendum zouden overnemen. Ik heb gezegd dat we er iets mee zouden doen”, zei Rutte in het Algemeen Dagblad.

Fons Knielen noemt het verstandig dat premier Rutte niet luistert naar de stem van het volk. “Gewone mensen kunnen niet oordelen over zoiets ingewikkelds als het Oekraïne-verdrag. Mensen zijn daar te dom voor. De ‘nee’-stemmers waren opgehitste PVV’ers die tegen het buitenland in het algemeen zijn. De meeste stemmers weten überhaupt niet waar het Oekraïne-verdrag over gaat. Hun commentaar is dan ook nooit inhoudelijk, maar blijft beperkt tot ongefundeerd gescheld”, aldus Knielen.

Het besluit van Rutte om de uitslag van het Oekraïne-referendum te negeren zou gevolgen kunnen hebben bij de verkiezingen in maart, maar daar hoeft hij zich volgens Knielen geen zorgen over te maken. “De premier heeft nooit gezegd dat hij de uitslag van de verkiezingen overneemt.”

 
Deel dit artikel: