12 ℃

Rutte is kritiek van burgers spuugzat

Premier Rutte heeft het helemaal gehad met de kritiek van burgers op het kabinet. Dat bleek vanmiddag tijdens de Algemene Beschouwingen. “We hebben Nederland wel uit de crisis geholpen”, zei Rutte over de prestaties van zijn kabinet.

mark-rutte-pers-binnenhof-buitenUit peilingen blijkt dat Nederlanders het kabinet het rapportcijfer 5,2 geven. De onvoldoende schoot bij Rutte duidelijk in het verkeerde keelgat. “De hervormingsagenda van dit kabinet begint zijn vruchten af te werpen”, brieste de premier.

Volgens de premier is zijn functie zwaar. De voortdurende kritiek op zijn persoon is Rutte niet in de koude kleren gaan zitten. “Van binnen ben ik wel veranderd”, gaf hij toe. Hoewel hij het niet letterlijk zo zei, is zijn boodschap aan het volk duidelijk: mensen moeten niet zo zeiken.

Politiek analist Fons Knielen begrijpt de irritatie van Rutte. “Nederlanders zijn echt een stelletje zeikerds. Als premier doe je het eigenlijk nooit goed. Dan is het heel begrijpelijk dat je een keer agressief wordt.”

 
Deel dit artikel: