12 ℃

Rutte geeft Israël en Palestijnen nog 14 dagen om conflict te beëindigen

Rutte geeft Israël en Palestijnen nog 14 dagen om conflict te beëindigen
Foto: Martinbertrand.fr / Shutterstock.com

JERUZALEM - Demissionair premier Rutte heeft een bezoek gebracht aan Israël en de Westelijke Jordaanoever. Rutte gaf Israël en de Palestijnen nog twee weken om hun onderlinge conflict te beëindigen.

In Jeruzalem sprak Rutte met de Israëlische premier Netanyahu. In Ramallah, op de Westelijke Jordaanoever, sprak Rutte met de Palestijnse president Abbas. Tijdens de gesprekken heeft Rutte zijn ultimatum aan beide leiders kenbaar gemaakt. “Ik ben speciaal hier naartoe gekomen om orde op zaken te stellen”, zei Rutte streng. “Het Israëlisch-Palestijnse conflict loopt nu al ruim zeventig jaar. Ik denk dat het nu lang genoeg heeft geduurd.”

Het Israëlisch-Palestijnse conflict is dusdanig ingewikkeld, dat veel deskundigen betwijfelen of er überhaupt ooit een oplossing komt. “Het is inderdaad hoog tijd dat er een punt wordt gezet achter dit conflict. Daarom heb ik Israël en de Palestijnen twee weken de tijd gegeven om hun ruzie uit te praten”, aldus Rutte. “Als ik hier over veertien dagen terugkom, verwacht ik dat het vrede is. Dat heb ik zowel de heer Netanyahu als de heer Abbas zeer duidelijk laten weten. Het is mooi geweest.”

 
Deel dit artikel: