23 ℃

Rutte gaat binnenkort kijken in Ter Apel maar heeft nu nog even zomerreces

Rutte gaat binnenkort kijken in Ter Apel maar heeft nu nog even zomerreces
Foto: Frederic Legrand / Comeo / Shutterstock.com

Premier Rutte hoopt ‘ergens in september’ een kijkje te gaan nemen in Ter Apel, waar de opvang van asielzoekers is veranderd in een totale puinhoop.

De situatie in het aanmeldcentrum in Ter Apel is inmiddels zo slecht dat Artsen Zonder Grenzen noodhulp moet verlenen. Toch is premier Rutte nog niet naar het Groningse dorp afgereisd om de situatie met eigen ogen te aanschouwen.

“Het komt echt heel ongelukkig uit nu. Zoals u weet hebben de Kamerleden nog steeds zomerreces. Ik heb het reces al moeten onderbreken voor een spoeddebat over stikstof en ik heb die laatste weekjes vakantie echt nog even nodig”, aldus Rutte.

Volgens de planning loopt de vakantie van de premier nog tot maandag 5 september. “Ik beloof dat ik daarna heel snel een kijkje ga nemen in Ter Apel”, laat Rutte weten. “Als premier van het land moet je toch even je gezicht laten zien in dit soort situaties. Half september of begin oktober gaat zeker lukken. Tenzij de situatie zich tegen die tijd al vanzelf heeft opgelost, natuurlijk. Nu wil ik mij graag excuseren, want ik heb straks een barbecue bij een vrind.”

 
Deel dit artikel: