16 ℃

Rutte en doventolk oneens over coronamaatregelen

Foto: YT CC

Premier Rutte en doventolk Irma Sluis zijn het niet eens over de verlening van de maatregelen tegen het coronavirus tot 28 april. Tijdens een persconferentie dinsdagavond kwamen de premier en de tolk niet tot een akkoord.

Premier Rutte wil het huidige pakket aan maatregelen tegen het coronavirus verlengen tot 28 april en mogelijk nog langer. “We realiseren ons dat we veel van mensen vragen, maar het is echt nodig”, sprak premier Rutte.

Doventolk Irma Sluis verwacht dat de maatregelen uiterlijk 10 april kunnen worden versoepeld, zo hebben doven en slechthorenden begrepen. “We zullen zeker nog een tijdje rekening moeten houden met het coronavirus, maar je kunt ook doorslaan”, gebaarde Sluis volgens een groep mensen met een gehoorbeperking. “Ik heb op 11 en 12 april een weekendje Parijs geboekt met mijn vriend en de premier kan zeggen wat ‘ie wil, maar dat gaat door.”

Eind deze week staat een nieuwe persconferentie gepland. Premier Rutte hoopt dan alsnog met de doventolk overeenstemming te bereiken.

 
Deel dit artikel: