Rutte: “De koning wilde namens alle Nederlanders op vakantie”

Foto: Frederic Legrand / Comeo / Shutterstock.com / RVD / Martijn Beekman

Premier Rutte heeft zich uitgesproken over de vakantierel van koning Willem-Alexander. Volgens de premier was de reis vooral een gebaar naar alle Nederlanders: “De koning wilde namens alle Nederlanders op vakantie om de pijn voor zijn onderdanen op die manier te verzachten.”

Volgens onze premier is de rel dus voornamelijk ontstaan door miscommunicatie: “De koning wilde absoluut niemand voor het hoofd stoten. Integendeel zelfs, de koning wilde zichzelf en zijn familie opofferen om het gehele volk toch nog in een vakantiestemming te krijgen. Een staatshoofd staat immers voor zijn hele volk. Zijn vakantie is onze vakantie.”

En hoe pijnlijk deze miscommunicatie ook is, de koning is volgens Rutte niet van plan om zijn opofferingsgezindheid op te geven door een miniem relletje: “De koning gaat door met zijn missie. En daarom zal hij de komende tijd sterrenrestaurants gaan bezoeken. Om het volk een hart onder de riem te steken. Zijn onderdanen mogen dan misschien geen restaurants meer bezoeken, maar kunnen via de koning toch een spreekwoordelijk vorkje meeprikken. Het is een smerig karweitje, maar uw vorst doet het graag.”

 
Deel dit artikel: