19 ℃

Rutte blij met 29 procent vertrouwen in nieuwe kabinet: “Mooi dat kinderlijke naïviteit nog bestaat in ons land”

Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

Uit onderzoek blijkt dat 29 procent van de kiezers vertrouwen heeft in het nieuwe kabinet. Volgens premier Mark Rutte is dat een prima resultaat dat laat dat zien dat kinderlijke naïviteit nog bestaat in Nederland.

Premier Mark Rutte straalt als vanouds als hij met zijn ministers en staatssecretarissen op het bordes staat. Volgens een onderzoek van I&O Research heeft ruim twee derde van de Nederlandse kiezers geen enkel vertrouwen in het nieuwe kabinet. Zelfs de kiezers van de regeringspartijen hebben geen fiducie in de nieuwe ploeg. Maar bij de kiezers van de VVD is een nipte meerderheid tevreden met Rutte IV.

Premier Mark Rutte is blij verrast met de cijfers: “Na alle ellende in Groningen, de toeslagenaffaire, de inconsequenties rond het coronabeleid en een formatie waarbij de regeringspartijen elkaar de keet uit vochten, is het eigenlijk een wonder dat er überhaupt nog naïevelingen te vinden zijn die enig vertrouwen hebben in ons. Ik ben dankbaar voor het flinterdunne vertrouwen dat er wél is. Als over drie jaar Rutte V wordt geïnstalleerd, kan 29 procent vertrouwen weleens een mierzoet sprookje uit lang vervlogen tijden blijken te zijn.”

 
Deel dit artikel: