15 ℃

Rutte biedt excuses aan: “Ik heb jullie intelligentie en verantwoordelijkheidsgevoel te hoog ingeschat”

Foto: Martinbertrand.fr / Shutterstock.com

Demissionair premier Mark Rutte heeft zijn excuses aangeboden voor de versoepelingen van drie weken geleden. Het spijt hem heel erg dat hij het IQ van de gemiddelde Nederlander te hoog heeft ingeschat.

Rutte bood zijn excuses aan voor het feit dat hij drie weken geleden samen met het kabinet besloot om veel coronaregels los te laten: “Ik heb toen een enorme inschattingsfout gemaakt. En daar wil ik mijn oprechte excuses voor aanbieden. Ik heb de intelligente van de gemiddelde Nederlander veel te hoog ingeschat. Dat is in de politiek een doodzonde. Het spijt me enorm dat ik deze beginnersfout heb gemaakt.”

Volgens Rutte is het ook bijna niet te doen om op hetzelfde niveau als de doorsnee Nederlander te opereren: “De stupiditeit en van het volk is niet te overschatten. Geef ze een vingernagel en ze pakken je hele arm. Nu gaven we ze versoepelingen op 26 juni en op 27 juni waren er al duizenden valse sneltests en QR-codes te koop. Hierdoor donderde het hele systeem in elkaar. En voor het onderschatten van dit soort tuig zeg ik nu uit de grond van mijn hart: sorry.”

 
Deel dit artikel: