13 ℃

Premier Rutte beschuldigt tokkies van racisme

Premier Mark Rutte heeft zich de woede op de hals gehaald van tienduizenden Nederlandse tokkies. Rutte noemde racistische scheldpartijen aan het adres van Sylvana Simons ’tokkiegedrag’. “Dat pikken we niet”, zeggen de tokkies.

Peter eist frituurpan van de voedselbankSylvana Simons kreeg in de afgelopen week veel racistische opmerkingen over zich heen, nadat zij zich aansloot bij de politieke partij DENK. Rutte noemde die reacties “tokkiegedrag”, meldt RTL Nieuws.

Tokkie Peter van Dusselen uit Uden is woest. “Waar haalt Rutte het lef van dan om mij uit te maken voor racist? Ik heb helemaal niets tegen Sylvana Simons, of andere mensen met een donkere huidskleur!”, briest Van Dusselen. “Okay, sommige tokkies zijn racisten, maar je kunt niet alle tokkies over één kam scheren. Dat is racistisch.”

Van Dusselen vindt dat de reputatie van tokkies op het spel staat. “Ik zit keurig met ontbloot bovenlijf in de voortuin van mijn vinexwoning een biertje te drinken, draai daarbij snoeiharde hardstyle en sla af en toe een willekeurige voorbijganger op z’n bek, maar ik heb donkere mensen nog nooit iets misdaan”, zegt Van Dusselen. “Rutte moet uitkijken wat hij zegt. Ik weet waar hij woont. Met dit soort uitspraken bezorgt hij tokkies een slechte naam.”

 
Deel dit artikel: